سلامتی پا و بدن

مراقب قلب دوم خود باشید!

پا عضوی بسیار حساس است که اطلاعاتی در مورد وضعیت عمومی بدن فراهم می کند.

حتما این جمله را بارها شنیده اید که می گوید پا قلب دوم انسان است. در این مقاله به شما خواهیم گفت که نه تنها پا به اندازه قلب مهم است بلکه بسیاری از مشکلات و بیماری های بدن شما به دلیل ناراحتی پاها ایجاد می شود. با ما همراه باشید تا 18 نکته مهم در مورد رابطه بین پا و سلامت بدن را بدانید.

۱. احساس سردی پا

اگر انگشتان پای شما همیشه سرد است ، یک دلیل می تواند گردش خون ضعیف باشد – گاهی اوقات مشکل جریان خون به سیگار کشیدن ، فشار خون بالا یا بیماری قلبی مربوط می شود. آسیب عصبی ناشی از دیابت کنترل نشده همچنین می تواند باعث سرد شدن پا شود. دلایل دیگر شامل پرکاری تیروئید و کم خونی است. پزشک شما می تواند در این زمینه به شما کمک کند.

۲. درد پا

هنگامی که پاهای شما بعد از یک روز طولانی درد می کند ، ممکن است فقط به دلیل نامناسب بودن کفش باشد. اما دردی که به دلیل پوشیدن کفش نیست ممکن است به دلیل ترک خوردگی جزئی در استخوان باشد. همچنین می تواند نشانه ضعف استخوان در اثر پوکی استخوان باشد.

۳. انگشتان پای قرمز، سفید و آبی

بیماری رینود می تواند باعث ایجاد رنگ سفید ، سپس آبی و سرانجام دوباره قرمزی شود و انگشتان به رنگ طبیعی خود بازگردند. این امر به دلیل تنگی ناگهانی عروق به نام وازواسپاسم ایجاد می شود.

۴. درد پاشنه

درمان درد پاشنه پا

شایعترین علت درد پاشنه خار خار پاشنه ، التهاب در جایی است که این رباط بلند به استخوان پاشنه متصل می شود. آرتروز ، ورزش های سنگین و کفش های تنگ نیز می توانند باعث درد پاشنه شوند.

۵. کشیدن پا روی زمین

گاهی اوقات اولین علامت مشکل تغییر در راه رفتن است – شل راه رفتن یا پا گذاشتن روی زمین. علت ممکن است از دست دادن احساس در پا باشد ، که ناشی از آسیب عصب محیطی است.

۶. چماقی شدن ناخن پا

در کلابینگ ، شکل انگشتان پا (و اغلب انگشتان پا) تغییر می کند. ناخن ها در انتها گرد شده و به سمت پایین خم می شوند. بیماری ریه شایع ترین علت است ، اما همچنین می تواند در اثر بیماری های قلبی ، اختلالات کبدی و گوارشی یا عفونت های خاص ایجاد شود.

۷. ورم پا

متورم شدن پاها می تواند نشانه یک مشکل جدی پزشکی باشد. این ممکن است به دلیل گردش خون ضعیف ، مشکل در سیستم لنفاوی یا لخته شدن خون باشد. اختلالات کلیوی یا کم کاری تیروئید نیز می تواند باعث التهاب شود. اگر پاهای شما به طور مداوم متورم است حتما به پزشک مراجعه کنید.

۸. سوزش پا

احساس سوزش در پا در بیماران دیابتی با آسیب عصب محیطی رایج است. این وضعیت می تواند به دلیل کمبود ویتامین های گروه  ، یک مشکل مزمن کلیه ، گردش خون ضعیف در پاها یا تیروئید بیش از حد فعال باشد.

۹. زخم‌هایی که خوب نمی‌شوند

زخم های بهبود نیافته پا نشانه هشدار جدی دیابت است. دیابت می تواند بر احساس ، جریان خون و نخبه بودن زخم پا تأثیر بگذارد ، بنابراین حتی تاول روی پا نیز می تواند یک زخم مشکل ساز باشد.

۱۰. درد انگشت بزرگ پا

درد انگشتان پا

نقرس علت درد ناگهانی مفصل انگشت شست و همچنین علت قرمزی و تورم پا است. آرتروز مشکل دیگری است که باعث درد و تورم می شود.

۱۱. درد در انگشتان کوچک پا

اگر احساس می کنید روی سنگریزه ها راه می روید یا احساس سوزش در پاشنه پای خود دارید که تا انگشتان شما گسترش می یابد ، ممکن است دچار نورومای مورتون شوید ، ضخیم شدن بافت اطراف عصب بین انگشتان سوم و چهارم انگشتان پا به نام نورومای مورتون.

۱۲. خارش پا

خارش و پوسته پوستی ممکن است نشانه ای از عفونت قارچی باشد. واکنش به مواد شیمیایی یا محصولات مراقبت از پوست – که درماتیت تماسی نامیده می شود – همچنین می تواند باعث خارش شود ، که همراه با قرمزی و لکه های خشک روی پوست است.

۱۳. اسپاسم‌های پا

یک درد ناگهانی و شدید در پا نشانه اسپاسم یا گرفتگی عضلات است که ممکن است برای چند دقیقه ادامه داشته باشد. کار زیاد و خستگی عضلانی بیش از حد از دلایل عمده آن است. دلایل دیگر شامل گردش خون ضعیف ، کمبود آب بدن یا عدم تعادل سطح پتاسیم ، منیزیم ، کلسیم یا ویتامین D است.

۱۴. لکه‌های سیاه روی پا

ملانوم ، خطرناک ترین سرطان پوست ، می تواند در مناطقی رخ دهد که همیشه در معرض آفتاب نیستند. ملانوم حتی می تواند در زیر ناخن ها ایجاد شود که ممکن است مانند جوش های سرسیاه باشد.

۱۵. زردی ناخن

ناخن های پا اطلاعات زیادی در مورد سلامتی شما ارائه می دهند. عفونت های قارچی اغلب باعث ضخیم شدن ناخن های زرد می شوند. ناخن های ضخیم زرد همچنین می توانند نشانه ای از یک بیماری پنهان مانند لنف ادم ، مشکلات ریوی ، پسوریازیس یا آرتریت روماتوئید باشند.

۱۶. ناخن قاشقی

زردی ناخن پا

 پا با سلامتی بدن رابطه بسیار جدی دارد. گاهی اوقات آسیب ناخن یا تماس طولانی مدت آن با حلال های نفتی می تواند باعث پوسیدگی و شکل گرفتن ناخن شود. با این حال ، کمبود آهن نیز می تواند دلیل این عارضه باشد.

۱۷. سفیدی ناخن

آسیب ناخن یا بیماری در هر نقطه از بدن می تواند باعث ایجاد مناطق سفید روی ناخن شود. اگر بخشی یا کل ناخن برداشته شود ، سفید می شود – و ممکن است به دلیل آسیب دیدگی ، عفونت ناخن یا پسوریازیس باشد. اگر ناخن ثابت و عمدتا سفید باشد ، گاهی اوقات می تواند نشانه یک مشکل جدی تر مانند بیماری کبد ، قلب یا بیماری کلیه باشد. در مورد هر یک از این موارد با پزشک خود صحبت کنید.

۱۸. حفره‌ی ناخن

حفره ، یا تشکیل شیارهای ترک مانند در سطح ناخن ، به دلیل اختلال در رشد ناخن است. این بیماری بیش از نیمی از افراد مبتلا به پسوریازیس را درگیر می کند.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 + 16 =