خواص سویا

سویا ؛ لوبیای سحر آمیز!

سویا یک گزینه عالی برای گیاهخواران و همچنین افرادی است که باید از خوردن گوشت خودداری کنند.

با وجود اینکه سویا یک گیاه است ، غذایی کامل محسوب می شود و فواید علمی زیادی دارد. در این مقاله شما را با خواص سویا و چند عارضه جانبی این ماده غذایی خوشمزه آشنا می کنیم.

سویا گیاهی یک ساله است و میوه آن شبیه لوبیا است. حدود 3500 سویا مختلف وجود دارد که هرکدام در آب و هوای خاص خود رشد می کنند.

سویا در رنگهای متنوعی عرضه می شود. لوبیای زرد سویای رسیده است اما لوبیای سبز داخل غلافها سویای نارس است.

دانه های سویا یا سویا (گلیسین ماکس) نوعی حبوبات بومی آسیای شرقی است. این گیاه قسمت مهمی از رژیم های غذایی آسیایی است و هزاران سال است که مورد استفاده قرار می گیرد.

امروزه ، سویا به طور عمده در آسیا ، آمریکای شمالی و جنوبی کاشته می شود.

در آسیا ، لوبیای سویا اغلب به صورت کامل و فرآوری نشده خورده می شود ، اما در کشورهای غربی ، سویای بسیار فرآوری شده بسیار بیشتر دیده می شود.

انواع مختلفی از محصولات سویا در بازار وجود دارد ، از جمله آرد ، پروتئین ، توفو ، شیر ، سس و روغن سویا.

سویا حاوی آنتی اکسیدان و مواد مغذی است که به حفظ سلامتی کمک می کند ، اما در مورد عوارض جانبی آن نیز نگرانی وجود دارد.

ارزش غذایی

خواص سویا

جدا از آب ، سویا عمدتا از پروتئین تشکیل شده است ، اما همچنین حاوی مقادیر خوبی از کربوهیدرات و چربی است. جدول زیر اطلاعات مربوط به مواد مغذی موجود در سویا را نشان می دهد.

در هر 100 گرم سویا پخته یا پخته:

اطلاعات کلی

مقدار

کالری

173

اب

63

پروتئین

16.6 گرم

کربوهیدرات

9.9 گرم

قند

3 گرم

فیبر

6 گرم

چربی

9 گرم

اشباع شده

1.3 گرم

تک اشباع نشده

1.98 گرم

چندین اشباع نشده

5.06 گرم

امگا 3

0.6 گرم

امگا 6

4.47 گرم

چربی ترانس

~

پروتئین سویا

سویا یکی از بهترین منابع پروتئین گیاهی است. میزان پروتئین سویا در وزن خشک بین 36 تا 56 درصد متغیر است. یک فنجان سویا آب پز (172 گرم) حدود 29 گرم پروتئین دارد. سویا همچنین حاوی پروتئین های فعال زیستی مانند لسیتین و لوناسین است که ممکن است دارای خواص ضد سرطانی باشند. سویا منبع غنی از پروتئین های گیاهی است که آن را برای یک رژیم گیاهخواری ایده آل می کند.

چربی سویا

ارزش غذایی سویا

سویا سرشار از چربی است. در حقیقت ، دانه های سویا در گروه دانه های روغنی قرار می گیرند و غالباً برای تهیه روغن سویا مورد استفاده قرار می گیرند. محتوای چربی آن حدود 18٪ از وزن خشک این گیاه است که عمدتا از اسیدهای چرب اشباع نشده و مقدار کمی چربی اشباع تشکیل شده است.

کربوهیدرات‌ها

سویای کامل و فرآوری نشده ، با محتوای کربوهیدرات کم ، دارای شاخص گلیسمی بسیار کمی است. این شاخص گلیسمی پایین ، سویا را برای افراد دیابتی کاملاً مناسب می کند.

فیبرها

سویا حاوی مقادیر خوبی فیبر محلول و نامحلول است. فیبر برای سلامت روده بزرگ مفید است ، اما می تواند باعث مشکلات گوارشی ، از جمله نفخ در برخی از افراد شود.

ویتامین‌ها و مواد معدنی

سویا منبع خوبی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی است.

مولیبدن: عنصری نادر و اساسی است که عمدتا در غلات ، غلات و حبوبات یافت می شود.

  • ویتامین
  • فولات
  • مس
  • منگنز
  • فسفر
  • تیامین

خواص سویا

خواص سویا برای سلامتی

سویا مانند اکثر غذاهای کامل فوایدی برای بدن دارد.

پیشگیری از سرطان سینه و سرطان پروستات

سرطان یکی از مهمترین دلایل مرگ و میر در جامعه مدرن است. سویا حاوی مواد گیاهی است که می تواند به جلوگیری از سرطان پستان و پروستات کمک کند.

کاهش علائم یائسگی

یائسگی دوره ای است که در آن قاعدگی متوقف می شود. یائسگی اغلب با علائم ناخوشایند مانند تعریق ، گرگرفتگی و تغییرات خلقی همراه است. این علائم به دلیل سطح پایین استروژن ایجاد می شوند.

مصرف سویا ممکن است به کاهش علائم یائسگی کمک کند.

سلامت استخوان

پوکی استخوان بیماری است که با کاهش تراکم استخوان و افزایش خطر شکستگی به ویژه در زنان مسن تشخیص داده می شود. مصرف محصولات سویا ممکن است خطر پوکی استخوان در زنان یائسه را کاهش دهد.

اثر منفی سویا این است که می تواند باعث مشکلات گوارشی شود و عملکرد تیروئید را در افراد مستعد سرکوب کند.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه − شش =