راهکارهای طلایی برای افزایش هوش هیجانی

۵ راهکار کاربردی برای تقویت هوش هیجانی

هوش هیجانی نقش مهمی در موفقیت شغلی و شخصی افراد دارد و نه تنها به شناسایی و مدیریت احساسات فرد کمک می کند ، بلکه در شناخت احساسات دیگران نیز نقشی حیاتی دارد.

هوش هیجانی (EQ) یا هوش هیجانی (EI) ، توانایی افراد در شناسایی احساسات و عواطف خود و دیگران ، شناخت تأثیرات آنها بر تفکر و رفتار و همچنین توانایی مدیریت اضطراب ، استرس و خرابی های ذهنی یک مطالعه جانسون و جانسون نشان می دهد افرادی که از هوش هیجانی بالاتری برخوردار هستند در محیط کار بهتر از دیگران عمل می کنند.

بسیاری از کارمندان در سراسر جهان به دلیل تفاوت ریشه ای در هوش هیجانی ، شغل خود را با وجود بهره وری بالا ترک می کنند. بسیاری از مدیران مسئولیت هدایت تیم های کاری را بر عهده دارند که از هوش هیجانی بالایی برخوردار نیستند و این مسئله مشکلاتی را برای آنها ایجاد کرده است.

هوش هیجانی خود را چگونه افزایش دهیم؟

1. احساسات منفی خود را مدیریت کنید

وقتی بتوانید احساسات منفی خود را کنترل کنید ، استرس شما کمتر می شود. تصور کنید کسی شما را اذیت کرده است ، نتیجه گیری نکنید. روش های دیگر بررسی آن را امتحان کنید. از زوایای دیگر به موضوع نگاه کنید تا به راحتی لرزان نشوید. شما باید بتوانید در محل کار هوشیارتر باشید. با استفاده از این روش به زودی می توانید تغییراتی را در نحوه برخورد با مشکلات مختلف مشاهده کنید.

۲- مراقب کلماتی که بر زبان می‌آورید، باشید.

برای برقراری ارتباط خوب با دیگران در محل کار ، باید مراقب صحبت های خود باشید. افراد باهوش اغلب از کلمات خاصی در ارتباطات خود استفاده می کنند. اگر جلسه کاری خوبی با مدیریت ندارید ، باید همه موارد را با دقت مرور کنید. چرا این اتفاق افتاد؟ چه عاملی باعث شد شما جلسه خوبی نداشته باشید؟ اگر بتوانید آنچه را که در طول جلسه اتفاق افتاده مرور کنید ، ممکن است بتوانید مشکل را پیدا کنید.

ارتباط مغز و هوش هیجانی

3- همدلی را تمرین کنید

علاوه بر تمرکز روی ارتباط کلامی ، باید بر ارتباطات غیر کلامی خود نیز تمرکز کنید. خود را به جای دیگران قرار دهید و مهارت های همدلی یا همدلی را تمرین کنید. هر کس می تواند مشکلات خاص خود را داشته باشد. اما با همدلی ، روابط دو طرف بهبود می یابد.

4- عوامل استرس زا را بشناسید

در محیط کار ، برخی از عوامل می توانند استرس شما را ایجاد کنند. بهتر است آن عوامل را بشناسید. اینکه بدانید دقیقاً چه عواملی باعث ایجاد استرس می شود ، می توانید کنترل بیشتری بر خود داشته باشید. به عنوان مثال ، اگر بررسی ایمیل ها در شب باعث عصبی شدن شما می شود ، این کار را در زمان مناسب که احساس بهبودی دارید انجام دهید.

۵- در برابر مشکلات عقب نشینی نکنید

برخی از افراد در برابر چالش ها و دشواری ها رفتار مناسب ندارند. بهتر است به جای شکایت از وضعیت موجود ، مثبت فکر کنید و از افکار منفی خلاص شوید. از سختی ها عقب نمانید و با آنها مبارزه کنید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست + 16 =