دعاوی ملکی

انواع دعاوی ملکی

به دلیل تخصصی بودن قوانین املاک و عدم آگاهی اکثر مردم از این نوع دادخواست و نحوه تشکیل آن ، باعث شده است که افراد به دلایل محکم و علی رغم استحقاق معمولاً اقدام به طرح دعوی کنند و وقت و هزینه زیادی را صرف کنند. به نتیجه رسید. به مطلوب نرسید. بنابراین برای طرح هرگونه دادخواست حقوقی در دادگاه ها ، توجه کافی به شرایط و عناصر آن دادخواست ضروری است.

دعاوی مدنی موضوعی مربوط به قوانین داخلی است که تعداد زیادی از دادخواست ها را در دادگاه ها به خود اختصاص داده است. به دلیل تخصصی بودن قوانین املاک و ناآگاهی اکثر مردم نسبت به این نوع دعوا و عدم آشنایی با روش تشکیل آن باعث شده است که گفته می شود افراد معمولاً پس از طرح یک دادخواست و صرف هزینه های زیاد به نتیجه مطلوب نمی رسند ، با دلایل قوی و خود را موجه می دانند. بنابراین برای طرح هرگونه دادخواست در دادگاه ها ، توجه کافی به شرایط و ضوابط آن دادخواست ضروری است.

تبیین دعاوی ملکی

۱-دعوای الزام به تنظیم سند رسمی

تعهد تهیه سند اسناد رسمی هنگامی ایجاد می شود که فروشنده متعهد شود در دفتر اسناد رسمی حاضر شود و سند اسناد رسمی ملک را به خریدار منتقل کند. اما به دلایل مختلف از جمله: ناتوانی در پرداخت بدهی ملکی که در رهن بانک است ، افزایش ارزش ملک یا به دلیل لجاجت با طرف مقابل و … برای انتقال مال در دفتر خانه وجود ندارد و سند منتقل نمی شود. وی مجبور است به دلیل تنظیم سند رسمی علیه او شکایت کند.

خریدار باید در زمان معامله اطمینان حاصل کند که ملک در رهن و ضبط نشده است ، زیرا در این حالت دادگاه نمی تواند با تنظیم سند در مورد انتقال مال حکم کند. در این حالت ، خریدار باید همزمان درخواست رهن را با الزام به تنظیم سند رسمی در دادخواست خود بیان کند. در هر صورت ، در صورت صدور رأی به نفع شاکی ، دادگاه نماینده خود را به دفتر خانه می فرستد تا سند را به نام خریدار تنظیم کند. اگر فروشنده پس از معامله و بدون تهیه سند فوت کند ، خریدار باید علیه وراث شکایت کند. در صورت امتناع وراث از تهیه سند ، دادگاه نماینده خود را برای تهیه سند به دفترخانه می فرستد.

اگر ملکی بدون سند فروخته شود و خریدار در زمان معامله متوجه آن نشود ، دیگر نمی تواند دادخواست الزام به تنظیم سند را مطرح کند ، بلکه فقط حق فسخ دارد ، یعنی فقط می تواند لغو کند معامله

۲-دعوای  خلع ید

دلایل اثبات این دادخواست اثبات مالکیت مالک و تصرف غاصب یا تصرف غاصب در مال است. در این حالت ابتدا دلایل مالکیت باید به دادگاه ارائه شود.

دادگاه پس از تملک دارایی وی ، دلایل بعدی وی را که توقیف اموال وی توسط دیگری است ، در نظر خواهد گرفت و اگر دلایل را کافی بداند ، دستور تخلیه متصرف را صادر می کند. در غیر این صورت دادخواست منتفی خواهد شد.

پس از صدور قرار تخلیه ، باید تقاضای اجرای آن در اجرای احکام دادگاه شود و اگر باز هم متصرف مال را تحویل ندهد ، مأموران مربوطه متصرف را مجبور به تحویل اموال می کنند.

معرفی دعاوی ملکی

۳-دعوای رفع تصرف عدوانی

در ادعای تصرف ، شخص باید سوابق تصرف خود را اثبات کند که این امر با وجود قرارداد یا سند مالکیت اثبات می شود ، یعنی مالک باید اثبات کند که مال بدون رضایت و اراده وی و بدون هیچ گونه قرارداد از بین رفته است. متصرف باید بعد از تصرف مالک باشد و نباید مالکیت قبلی ملک مورد نظر را داشته باشد.

۴- دعوای الزام به تحویل ملک

در این سند ممکن است زمان تحویل و تحویل ملک به خریدار مشخص شود که در این صورت باید در همان تاریخ به خریدار تحویل داده شود ، در غیر این صورت خریدار با مشکل روبرو می شود.

این مشکل بیشتر زمانی رخ می دهد که ارزش ملک بین معامله و تسلیم و تنظیم سند رسمی افزایش یافته باشد. فروشنده تصور می کند که می تواند ملک خود را با قیمت بالاتری بفروشد از انجام وظایف خود امتناع می ورزد و خریدار مجبور می شود برای حفظ حقوق خود برای حمایت از مال خود شکایت کند.

۵- دعوای رفع مزاحمت و ممانعت از حق

اگر شخصی مانع استفاده قانونی از اموال شما شده است ، می توانید در دادگاه شکایت کرده و با ارائه دلایل از آن جلوگیری کنید. طبق قانون ، هیچ کس نمی تواند با استفاده از حقوق خود دیگران را آزار دهد. در دادخواست آزار و اذیت ، مزاحم فقط استفاده شما را مسدود می کند اما اموال شما را تصرف نمی کند.

وجه مشترک دعاوی مربوط به آزار و اذیت و اختلاس ، اثبات تصدی سابقه و همچنین ارائه سند مالکیت است که به اثبات این امر کمک می کند. نکته دیگر این است که شما باید ثابت کنید که اشغالگر بدون رضایت شما این کار را انجام داده است. دلایل اثبات این امر می تواند اقرار ، سند ، شاهد ، سوگند باشد.

برای این کار می توانید از دادگاه بخواهید که تحقیقات محلی را صادر کند. همچنین در این موارد قاضی می تواند با صدور قرار موقت از خسارت بیشتر جلوگیری کند.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 1 =