حق تقدم در خرید آپارتمان

۲ اختلاف رایج در خرید آپارتمان و ملک

یکی از مهمترین و رایج ترین اختلافات املاکی که ساکنان خانه ها و آپارتمان ها یا املاک تجاری و اداری با آن روبرو هستند ، مسئله آزار و اذیت و ممانعت از حقوق است. بهتر است این دو مورد را جداگانه بررسی کنید.

این قانون هم منع و هم آزار و اذیت اختلافات املاکی را تعریف کرده است. در این قانون آمده است که اگر شخصی مانع استفاده شخصی شود که حق ارتکاف یا حق انتفاع در املاکی دارد ، شخص دارای حق می تواند قرار منع تعقیب در دادگاه قانونی دهد.

حق ارتفاق و حق انتفاع یعنی چه؟

حق تقدم حقی است مانند حق عبور ، یا ناودان یا حق داشتن پنجره. فرض کنید دو ساختمان در کنار هم هستند که یکی از آنها از طریق حیاط ساختمان مجاور است و به عبارت دیگر پله های ساختمان در حیاط ساختمان مجاور است. حق داشتن لوله آب در ملک دیگر یا داشتن درب در ملک دیگر نمونه دیگری از حق تقدم است.

حق انتفاع نیز به معنای حق برخورداری و حق استفاده از مزایای املاک و مستغلات است. به عنوان مثال ، شما ممکن است آپارتمان خود را به مدت ده سال به برادر خود بدهید.

خرید آپارتمان و ملک

منظور از ممانعت از حق چیست؟

اگر شخصی در اموال شخصی تصرف نکرده باشد ، اما مانع از استفاده از حقوق قانونی خود در اموال خود شده باشد ، از این حق جلوگیری کرده است.

به عنوان مثال ، شخصی در آپارتمان خود تغییراتی ایجاد می کند تا همسایه طبقه بالا یا طبقه پایین او از آب ، برق یا تلفن خود استفاده نکند. در این موارد شما حق شکایت دارید.

در صورت بروز اختلاف در مورد مالکیت ، شاکی باید ثابت کند که موضوع اختلاف قبل از خارج شدن مال از تصرف وی یا قبل از انسداد یا آزار و اذیت ، در اختیار و استفاده وی بوده است. وی همچنین باید ثابت کند که متهم بدون رضایت وی یا به طور غیرقانونی در املاک تصرف کرده است.

منظور از مزاحمت حق چیست؟

 اختلافات مربوط به آپارتمان ها معمولاً به دلیل عدم آشنایی با مواد قانونی است. قانونگذار در ماده 160 قانون آیین دادرسی مدنی ، در مورد دعاوی مربوط به آزار و اذیت می گوید: دعوای مزاحمت به دعوایی گفته می شود که در آن صاحب اموال غیرمنقول برای جلوگیری از آزار و اذیت شخصی درخواست کند. او از داشته های خود آزرده خاطر است. بدون اینکه اموال را از تصرف متصرف خارج کند.

مجازات مزاحمت و ممانعت از حق چیست؟

قانونگذار در ماده 690 قانون مجازات اسلامی برای مرتکبان جرایم فوق (انسداد و آزار و اذیت) ، مجازات یک ماه تا یک سال حبس است. علاوه بر این مجازات ، این ماده دادگاه را موظف به صدور حکم رفع آزار و اذیت یا ممانعت از حق یا احیای وضع موجود می کند. با توجه به اهمیت چنین دعاوی ، در تبصره 1 ماده آمده است که این دعاوی خارج از نوبت رسیدگی می شود. دادگاه همچنین موظف است دستور توقف آزار و اذیت و حقوق را صادر کند. این نکته ای است که باید در مورد اختلافات املاکی مورد توجه قرار گیرد

امیدواریم از این مطلب که در زمینه نکات حقوقی نگارش شده بود، لذت برده باشید

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 + هفده =