ابطال سند ملکی

ابطال سند ملکی چگونه انجام می شود؟

ابطال سند املاک مستلزم طرح دعوا در دادگاه حقوقی است ، دادرسی که به دنبال بطلان یک یا چند سند املاک است.

چگونه سند ملک را لغو کنیم؟ سند مالکیت سندی رسمی و قانونی است که توسط سازمان ثبت اسناد و املاک صادر می شود و در زمره اسناد رسمی است. بنابراین سند مالکیت در هر شرایطی از نظر قانونی معتبر است. ابطال سند ملکی مستلزم طرح دعوا در دادگاه های عدالت است.

سند مالکیت ممکن است به درخواست موجر یا با حکم دادگاه و گاهی با انتقال مالکیت یا به هر دلیل دیگری لغو شود.

سند ملکی

دلایلی که باعث ابطال سند ملکی میشوند:

عدم تحقق شرایط صحت عقد بیع مطابق ماده 190 قانون مدنی از مهمترین دلایل بطلان سند ملک است که موجب ابطال آن می شود. مانند: عدم مالکیت فروشنده ، جعل سند مالکیت ، عدم صلاحیت یکی از دو طرف معامله ، عدم امضای خریدار یا فروشنده در اسنادی که اصالت سند املاک را مختل می کند و فسخ یا فسخ آن معامله املاک و مستغلات به دلایل دیگر سند معتبر نیست. همچنین اگر سندی در حین عملیات اجرایی صادر شده باشد و آن عملیات اجرایی به درستی انجام نشده باشد ، سند صادره نیز فاقد اعتبار است.

اگر رای هیئت موضوع ماده 147 قانون ثبت باطل شود ، سند انتقال موضوع نیز فاقد اعتبار است. دلایل دیگری مانند: عدم انطباق سند با قوانین ثبت ، صدور اسناد متناقض املاک و مستغلات ، اشتباه در اسناد املاک ، ثبت املاک وقفی و ثبت اراضی مربوط به متوفی توسط افراد سودجو از دیگر دلایل ابطال املاک است اسناد. ما فقط موارد مهم را ذکر کردیم و موارد خاصی را نیز ذکر نکردیم.

اگر هر یک از موارد فوق وجود داشته باشد ؛ شاکی می تواند برای ابطال سند رسمی املاک و مستغلات دادخواست ابطال سند رسمی املاک را تنظیم کند. در این صورت سند ملک با حکم دادگاه ابطال می شود.

گفتنی است در مورد استفاده از اصطلاح ابطال بهتر است از عنوان ابطال در دادگاه ها استفاده شود ، زیرا موضوعی که از ابتدا صحیح بوده از نظر قواعد حقوقی فاقد اعتبار نیست. رأی دادگاه جنبه اعلانی نیز دارد و فقط موضوعی را اعلام می کند که از ابتدا فاقد اعتبار بوده است ، در واقع بی اعتباری آن را تشخیص می دهد؛ اما در عرف ثبت ، استفاده از کلمات بی اعتبار و باطل معمول است.

راهکار ابطال سند ملکی

شرایط ابطال سند ملکی:

از آنجا که هر سند املاک و مستغلات یک سند رسمی است ، بنابراین ، طبق کمیسیون ماده 12 ، مانند سایر اسناد رسمی ، باید با تصمیم نهایی دادگاه و مقامات قضایی صالح لغو شود.

وقتی شاکی دادخواست خود را به دادگاه تسلیم می کند ؛ باید شرایط زیر را داشته باشد:

  1. شاکی باید در دادخواست خود دقیقاً کلیه مشخصات کامل سند از جمله سند مالکیت و غیره را ذکر کند که شامل: اطلاعات شخصی صاحب فعلی سند رسمی و مالک جدید ، مشخصات ملک در سند مالکیت ، شماره پرونده ثبت ، نحوه ابطال سند مالکیت قبلی و شماره و تاریخ مستند لغو می شود.
  • اگر سند رسمی قبلاً ابطال شده باشد ، باید به پرونده ثبت پیوست شود. خواهان همچنین باید بخاطر لغو اصل سند رسمی بخشنامه ای را به دفاتر اسناد رسمی ارسال کند.
  • در بخشنامه ابطال سند رسمی ، مشخصات کامل ملک ، مالک ، تاریخ سند ابطال سند ، شماره سند ، امضای مقام مربوطه و و نوشته شود.
  • شاکی باید وجوه تعیین شده توسط دادگاه را پرداخت کند که یکی از آنها پرداخت بهای سند رسمی ملک است.
  • 5-     شاکی موظف است برای احراز هویت خود ، کپی کلیه مدارک شناسایی خود را به دادگاه ارائه کند و از آنجا که هویت متقاضی ابطال سند ملک یکی از مراحل اصلی است. لغو سند ، کارشناس مربوطه این اسناد را بررسی و اعمال می کند. انجام خواهد شد.

دادگاه پس از انجام این مراحل پرونده ابطال سند ملک را در قسمت بایگانی نگه داشته و رسید آن را به متقاضی می دهد.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 + یک =